Om Kideris

Om Kiderishytten:

Den ligger på en ca. 5400 m2 stor grund i smukke omgivelser øverst på skrænten ovenfor Rind Å. Hytten er udstyret til ca. 25-28 personer.

I hyttens knap 80 m2 store stueetage er der en stue med borde, stole og brændeovn og en entre med opgang til 1.sal, et nyt køkken med gaskomfur,  2stk ovne, køleskab, kølefryseskab, 2 stk. opvaskemaskiner og kaffemaskine. 

Historien:

Kiderishytten blev bygget i 1950´erne og er gennem årene blevet godt slidt af de mange spejder aktiviteter. I 2000 var Kiderishytten ved at være så slidt og utidsvarende at en gennemgribende renovering var en nødvendighed.

 I 2003 blev der derfor nedsat et byggeudvalg som skulle arbejde på forskellige om-, ny- og tilbygningsplaner, hvor alle muligheder blev undersøgt.

Efter mange overvejelser arbejder vi nu videre med planerne om at skabe et attraktivt og aktivitetsfyldt område, som omfatter bålhus, en ny hytte, en shelterplads og meget mere.

Vi ville med projektet sætte fokus på naturoplevelser udenfor og indenfor i hytten, så allerede i 2007 blev byggeriet af shelteren sat igang og året efter blev søen med det overdækkede aktivitetshus sat igang. 

Den endelige plan og finansieringen blev i 2008 præsenteret for grupperådet som satte ombygningen igang. I sommeren 2009 kunne den til og ombyggede hytte indvies.

I Vinteren 2010 blev det sidste af stråtaget udskiftet og de sidste gamle vinduer blev udskiftet med termoruder.

I januar 2014 igangsatte grupperådet en længe ønskede opdeling af Kideris eneste sovesal så der fra februar 2014 er 2 sovesale med 10 faste sovepladser og 18 løse madrasser.

I november 2014 igangsatte grupperådet etableret et ekstra aktivitetsrum med tilhørende ude køkken og brændeskjul, arbejdet forventes afsluttet foråret 2015.

Se billeder fra arbejdet her